×
Saada lugu
×
Liitu uudiskirjaga
Otsing
Ahjuõunakattega halvaamaiguline toorjuustukook
Ahjuõunakattega halvaamaiguline toorjuustukook ei vaja küpsetamist ega želatiini, vaid ainult piisavalt aega tahenemiseks.
Kõik teavad, et toorjuustukoogid on kas küpsetatud või želatiiniga tarretatud.
Kodus.ee
Köök & retseptid
LIHTSAD, ENT PEENED MAITSED | Pirnisalat, seene-õunapirukas, pardifilee ploomikastmes, õuna-maksapihvid ja mitu maitsvat kooki
Sügisene puuviljaaed pakub oma parimaid palu! Meie eheda maitsega õunad-pirnid-ploomid inspireerivad nii soolaseid kui magusaid uudisroogi valmistama. Annavad värske magushapuka nüansi ja tubli annuse vitamiine.
Kodukiri
11 hõrgutist | Wabariigi-aegsed toidud
Seekordsed retseptid on pärit ühest 1930. aastate kladest – käsitsi kirjutatud, vahvate nimedega. Põnev oli seda lehitseda ja kujutada end tollesse aega.
Kodukiri
Kodus.ee
Köök & retseptid
Firenze õunakook
Kook jääb pehme ja mahlane.
10 tükki
125 g võid
2 tl riivitud sidrunikoort
3 muna (M suurus)
2,5 dl suhkrut
1,75 dl täispiima
1,75 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
4-5 kesmist õuna
tuhksuhkrut
Sulata või ja lase natuke jahtuda. Riivi sidruni koor.
Kodutohter
Kodus.ee
Köök & retseptid
Toit ja trenn
Traditsioone järgides – seapraad õuntega
Ajaloolase Inna Põltsam-Jürjo sõnul on Eesti toidukultuuri alussambaks kujunenud sealiha olnud siinmail au sees juba aastatuhandeid – siga oli üks esimesi koduloomi, kellega liha saamise nimel külg külje kõrval elama õpiti.
Talurahvas ei söönud palju
Kodus.ee
Köök & retseptid
9 SÄÄSTLIKKU ROOGA | Vanast leivast saab pitsat ja tiramisut, viledatest köögiviljadest suppi, asuud ja imelisi pirukaid
Kodudes jääb meil rohkelt toitu üle, nii et prügikasti lendab seda kosmilistes kogustes. Ometi saaks ju säästa ja sellest uue roa valmistada.
Kodukiri
Piparkoogid, tiramisu ja teised: toimetajate lemmikud
Taaskohtumise rõõm ja meenutused ühistest hetkedest on pühadeaegsete kokkusaamiste magusaim osa.
Kodu & Aed
Köök & retseptid